Как усещам любовта на другите?

Shape Image One
Как усещам любовта на другите?

В една от историите на Анди Андърсън се разказва за двойка, която е стигнала до развод поради факта, че всеки от партньорите си мисли, че другият не го обича вече. След месеци на мълчаливо страдание съпругата взема решение, че раздялата е най-доброто решение и за двамата. След намесата на едни старец, те сменят гледната си точка и бракът вече не им се вижда толкова невъзможен. Те са живеели с мисълта, че причината за тяхното страдание е липсата на любов по между им, а в същност истината е била, че любов има, но всеки я очаква и възприема по определен начин.

Има няколко начина да изразиш любовта си:

Чрез думи

Разбира се да кажеш на някого Обичам те за някой е най-простото нещо на света, на други им отнема повече време докато го направят, защото за тях означава изключително много, влагат цялата си емоция и чувство в тези думички и чувайки ги те се чувстват обичани. За тях е важно да го чуват постоянно от партньора си.

Чрез действие

За този тип хора думите нямат особена тежест. Те лесно казват Обчам те, но то е като Добро утро. Не влагат особено емоция в думите и съответно, когато го чуват не се чувстват обичани. За тях е важно какво се прави, за да се показва или доказва любовта. Например измиването на чиниите, укасата за празник, изненадата с подарък това е доказателство и така тези хора усещат, че са обичани и така изразяват любовта си. За тях Любов=Действие

Чрез физически контакт.

Този тип хора не признават особено предходните два. Да, ще им бъде приятни да им се поднесе подарък, да, ще им е хубаво да чуят любовно обяснение, но те се чувстват обичани най-вече, когато усещат физическия контакт с партньора. Типът на този контакт варира силно-от просто потупван по гърба до сериозната дълбочина на сексуалната връзка. Бързо погалване по гърба, разрошване по косата, прегръдка или целувка- всичко това са техните “думи”, така те изразяват любовта си и само по този тачин се чувстват обичани.

Чрез време

За тях е от значение да видят, че им е отделено специално време за тях. Обикновено казват неща от рода “Исками се да прекарваме повече време заедно” или “Често те няма при мен” т.е дори и партньора да е там, но се занимава с нещо друго за този тип хора се усеща липса на любов тъй като няма специално отредено време за тях.

Вие кога се чувствате обичани? Знаете ли Вашият партньор кога усеща любовта Ви, а децата? Замисляли ли сте Вашите родители как проявяват любовта си помежду си, а към Вас?

Разбира се, че е важно да изразяваме любовта си по начин, който ние сметнем за добре, но все пак трябва да се замислим дали човекът отсреща я приема по начина, по който на нас ни се иска 🙂 

Виж също Думата “Не” и Внимание

Вашият коментар