Мъдростта на тялото

Shape Image One
Мъдростта на тялото


Тялото е домът на душата. Осъзнаването на тялото, умът и душата като отделни части е крачка към нашето опознаване. Тялото може да ни дари с прекрасни преживявания. Стига да сме в състояние да му дадем възможност да се прояви. Чрез тялото ние усещаме различни емоции. Бучка в корема, стягане в гърдите или пък разтваряне в сърдечната област, вълнички в коремната област. Споделям, това което съм наблюдавала при мен. Въпросът е какво става, когато имаме подобни усещания? Разпознаваме ли тези сигнали?- знак на притеснение, на вълнение, на страх, на любов или … не сме се наблюдавали достатъчно?!

Преди години често ми се случваше да наблюдавам гореописаните усещания. Не бях си правила труда да ги анализирам. И обикновено свързвах това вълнение с добра развръзка на ситуацията. Една вечер бях на терасата и с голяма сила усетих стягане в коремната област, стягане и сърдечната област. Първоначално ми мина мисъл на притеснение, но както обикновено си казах, че е за хубаво…

Бях студентка и имах доста тестове, които ми предстояха и затова останах в града, където учех. Когато дойде време да се върна в родния си град, баща ми се обади. Бил във Варна и предложи да пътуваме заедно. Учудих се! И се зарадвах! Във влака разбрах, че майка ми е в болница и не знаят какво точно и има. Не исках да повярвам, че е нещо сериозно. Исках да я видя, но тъй като беше в бургаската болница се наложи да почакам. На следващия ден в часа за свиждане влязох през вратата. Видях я, лежаща на леглото. Толкова променена и все така загрижена за мен. Мисля, че в този момент заключих своето тяло. Затворих сърцето си, дори без да разбирам. Така се стегнах, че бях човека, който може да дава кураж на всички и да вероятно бях „бомба със закъснител“.

Защо споделям тази история. Защото, може би и вие подобно на мен си имате своите преживявания, от които толкова ви е заболяло, че сте си позволили да се заключите за хубавите моменти на живота. Не, че липсват в живота ви, но може би и вие като мен не сте ги оценявали, не сте били благодарни. Радостта, щастието, благодарността и любовта толкова прекрасни емоции. Емоции, които само при среща с думите предизвикват позитивен спомен, за тези, които са с отворени сърца. А за останалите, може би това е знак, че е време да погледнете към себе си, защото емоциите сами по себе си са прекрасен механизъм, който ни напътства. Стига да познаваме себе си, стига да сме намери ли своя начин на себепознание, осъзнаване и балансиране.

Колко дълъг път изминах…. Благодарна съм, че успях да отворя отново сърцето си! Защото сърцето може да излъчва любов, която да помага, която да привлича, която да зарежда с положителни емоции. Любов, която да те срещне с правилните хората, когато си на точното място, в точното време напълно случайно или пък не

Мъдростта на тялото е скрита в емоциите. Емоции изчистени от мисловния шум. Мъдрост проявена чрез спокойната увереност, че любовта е по-силна от всичко!

Прочети също: Как усещам любовта на другите?